Nyírbátor Város Önkormányzata - Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

Név: Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

Üzemeltető: Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft.

Cím: 4300 Nyírbátor Szabadság tér 7.

GPS koordináta: N47.8487° E22.11336°

Tel: 42/510-480

Fax: 42/510-481

E-mail: info@sarkanyfurdo.hu

Web: www.sarkanyfurdo.hu

Nyitva tartása: Minden nap: bérlettel 05:30 – 20:00 h

belépőjeggyel 08:00 – 20:00 h

 

Általános leírás:

2010. tavaszán átadásra került a felújított és új medencékkel bővített strandfürdő, az egész évben üzemelő, minősített alkáli-hidrogén-karbonátos – gyógyvízre épülő wellness-fürdő és a komplexum közvetlen szomszédságában 16 téliesített apartman-házzal, lakókocsi-beállókkal bővített kemping. A termál-fürdőben két gyógyvizes medence üzemel, 25 méteres sport úszómedencénkben a rutinos úszók, míg állítható vízmélységű tanuszodánkban a legkisebbek is élvezhetik az úszás örömeit.

 

Gyógyhatás leírás:

Gyógyvizes medencéinkben, a Nyírbátorban felszínre törő kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos (Báthory) gyógyvizet alkalmazzuk, amelynek oldott sótartalma összesen1526 mg/l. A gyógyvíz, a vizsgálati jegyzőkönyv tanúsága szerint reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. Az épület nyugati szárnyában helyezkedik el a gyógyászati részleg, ahol a folyosón kétoldalt kezelő helyiségek sorakoznak – masszázshelyiségek, tangentor-kád, szénsavfürdő, iszappakolás, valamint egy orvosi rendelő. A gyógyászati medencében végzik tornagyakorlatokat és a súlyfürdő kezeléseket.

 

Közelben lévő szálláshelyek:

Bástya Wellness Hotel, Bátor park Panzió, Hardi Csárda Hotel, Hódi Hotel,

Kakukk Étterem Panzió, Napsugár Panzió, Pálma Wellness Hotel, Tündérkert

 

Közelben lévő nevezetességek:

Báthori Várkastély, Református templom fa haranglábbal, Minorita templom, Báthori István Múzeum, Várostörténeti sétány, Máriapócsi kegytemplom